creamy pasta with asparagus

 
500g pasta (gärna tagliatelle), 400g grön sparris, några gula körsbärstomater eller en stor gul tomat, 1dl crème fraîche, 1dl grädde, 50g smör, en citron eller citronsaft, 1 knippe färsk bladpersilja, en halv västerbottenost, flingsalt och malen peppar.
 
 
 
 
Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Skär av det grövsta längst ner på sparrisen och släng bort det (bitter smak) och koka sparrisarna 2min. Häll av i durkslag och låt stå så att sparrisen ångas av. Ta fram en stekpanna och lägg i smör, grädde och crème fraîche och låt koka på svag värme i 5min. Skölj citronen och riv skalet. Lägg sparrisen i stekpannan och pressa över citronsaft. Koka samtidigt upp vatten och lägg i pastan enligt angiven tid. Lägg sedan i citronskal, lite västerbottenost, persilja och pastan i stekpannan och rör ihop.
 
 
 
 
Voilà! Pasta till fyra personer. Krydda med havssalt och peppar och strö över mer persilja och västerbottenost för intensivare smak. Så otroligt god och gräddig pastarätt som är beyond perfekt året runt! Prova.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Kränkande kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16 eller min iphone 8
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) @alaekman (min privata account) @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback