creamy pasta with asparagus

 
500g pasta (gärna tagliatelle), 400g grön sparris, några gula körsbärstomater eller en stor gul tomat, 1dl crème fraîche, 1dl grädde, 50g smör, en citron eller citronsaft, 1 knippe färsk bladpersilja, en halv västerbottenost, flingsalt och malen peppar.
 
 
 
 
Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Skär av det grövsta längst ner på sparrisen och släng bort det (bitter smak) och koka sparrisarna 2min. Häll av i durkslag och låt stå så att sparrisen ångas av. Ta fram en stekpanna och lägg i smör, grädde och crème fraîche och låt koka på svag värme i 5min. Skölj citronen och riv skalet. Lägg sparrisen i stekpannan och pressa över citronsaft. Koka samtidigt upp vatten och lägg i pastan enligt angiven tid. Lägg sedan i citronskal, lite västerbottenost, persilja och pastan i stekpannan och rör ihop.
 
 
 
 
Voilà! Pasta till fyra personer. Krydda med havssalt och peppar och strö över mer persilja och västerbottenost för intensivare smak. Så otroligt god och gräddig pastarätt som är beyond perfekt året runt! Prova.

checked dress

CHECKED DRESS FROM ASOS
CLUTCH FROM H&M
SUNGLASSES FROM H&M
SCRUNCHIE FROM ASOS
SHOES FROM ASOS
 
 
 
Innan vi drog till Budapest beställde jag hem 11 produkter från Asos och av dem skickades endast en tillbaks. Inte ofta sådant händer hörni! Asos har överlägset bästa internetshoppingen. Tre av de produkterna ser ni i alla fall ovan. Diggar verkligen rutigt!! Så snyggt. Annars då? Händer verkligen 0 i mitt liv för tillfället. Försöker läsa på studenten så gott det går men har inget flow. Kände mig 5x mer stressad inför studenten i somras, men stressen och prestationsångesten har försvunnit helt och hållet nu på något jäkla höger. Det får gå som det går helt enkelt! Mitt jobbpass börjar om två timmar så dit far min kväll. Ha en bra helg!

syrup + pancakes = t

 
 
 
 
 
 
 
PISPANKATU  30, 33240 TAMPERE 
 
 
 
Tjena! Typ 1,5 vecka sedan vi sist hördes i realtid. Sedan dess har jag varit på en cykeltur och hittat kantareller med mamma, varit på föreläsningar vid Academill, lunchat på Aroma med Fanny, ätit American pancakes till brunch, haft kräftskiva och varit i jacuzzi på villan hela stor-familjen, dragit vidare på en villafest för att fira villaavslutning, varit till ett lägenhetsbygge (och inte vilket lägenhetsbygge som helst), varit vid frissan och käkat sushi.
 
 
Fick alltså äntligen tid till min frissa Sara! Hos henne känner jag alltid att mitt hår är i trygga händer. Det har nämligen varit oerhört slitet efter att jag gick tillbaka till platinablond från brun så det blev att kapa en hel del. Haha tror fan inte jag haft så här kort hår sedan lågstadiet!! Trots att jag inte var beredd på förändringen så älskar jag det.
 
 
Har även tagit en lång paus från läsandet nu i några dagar och chillat ner. I fredags hade jag en rejäl sovmorgon innan jag for på en ynka lektion. Efter det hämtade Hannes upp mig, tog med den bärbara grillen han fått av mig och så körde vi iväg. Drog på en spontanare till road trip helt enkelt och vi slutade upp i Tammerfors! Där grillade vi, drack Corona och skedade i en 80 cm säng i en stuga. Jäkligt mysigt haha.
 
 
Morgonen efter steg vi upp tidigt och körde vidare på brunch till Cafe Pispala. Det var beläget vid en väldigt ockuperad del av Tammerfors var det fanns främst gamla, mysiga trähus. Vi beställde in himmelskt goda pancakes dränkta i sirap, scones, frukt, banana bread, ägg, bacon och kaffe. We will be back! Efter det styrde vi kosan hemåt. Skulle nämligen jobba mitt sista pass tillsammans med Alex innan hon drar till Tyskland! Maaan it sucks. Efter det blev det filmmys som gällde hos Hannes! Kom just hem från att ha varit på en kaffe på Little Pub och nu tänkte jag ta tag i livet. Åtminstone försöka.