out and about with kicksleds

 
 
Söndagen spenderades ute i Sasmo med bästa brudarna. När vi kom dit snackade vi skit, packade upp och lagade minttukakao innan vi begav oss ut med sparkstöttingarna. Var flera år sen jag gjorde det sist och jag störtälskar verkligen hur belgarna öppnade upp ögonen hos oss finländare den veckan om hur jäkla vacker vår natur faktiskt är och alla roliga grejer man kan hitta på under vintern. Man glömmer allt för lätt bort det annars.
 
Vi for i alla fall ut och gick på isen en sväng och satte oss ner innan vi drog tillbaka. Efter det for vi ner till gäst/bastustugan och lagade igång bastun, bastade, gjorde snöänglar i bikini och myste. Sen kom vi upp till villan tillbaka och lagade världens godaste burgare fyllda med halloumi och avokado!! Alltså typ godaste jag ätit. Haha säger typ alltid det när jag är hungrig... men for real. Har även bilder från söndagskvällen men de kommer kanske upp någon annan gång! Kyss

taco' bout it

 
 


 
 
 
Efter hockeymatchen drog vi hela gänget på 40 pers till Elin i Sundom! Direkt vi kom dit blev det tacos (enorma mängder och ingredienser för 130€, beat that) och öl, och jag som inte hade ätit sen brunchen var vrålhungrig. Det var några av belgarna som aldrig ätit tacos förr vilket kan ha varit bland det sjukaste jag hört då jag äter tacos 24/7. Haha äter fan till och med tacos nu i skrivande stund! Kvällen gick sedan åt att chilla sönder med bästa gänget. Alla var jäkligt trötta!
 
Vi var 30 pers som som sovde över runt om i huset på någon av de tre våningarna och det var bara för kul. Vi somnade någon gång runt 03 00 i olika sängar och madrasser förutom Victor som somnade i badkaret hahaha alltså... Vaknade sen upp sent med hela 10h sömn i bakfickan vilket var enda riktiga nattsömnen jag fick på hela veckan. Efter det tog jag lotta erika och våra belgian buddies vårt pick och pack och drog ut till Sasmo!

hockey game 2 - 4

 
 
... ishallen på sportismatch!! Haha alltså var verkligen ages sedan jag sist hängde i en ishall. Brukade spendera mängder av tid här som liten då båda mina bröder spelade hockey i flera år och även under den tiden som jag höll på med konståkning. Vi introducerade i alla fall belgarna till allt finländskt stuff vi kunde komma på varav varför hockeykväll blev ett lätt val! Sportis förlorade dock men feelingen var bra trots det. Varför gör man inte såna här grejer oftare egentligen?

saturday brunch at villa sandviken

 
 
Jävlar vilken bra vecka vi haft när belgarna var här!! Lätt bästa veckan det här året. Vi hade så fullspäckat program varav uppdateringen här har sugit! Så, vi spolar tillbaka till förra lördagen den 20 januari när jag och Renée släpade oss upp ur sängarna för att dra på brunch med helahalva släkten till Villa Sandviken kl 11. Hahaha och då vi kom dit insåg vi att det var en operabrunch... mitt bultande huvud blev inte direkt bättre så att säga.
 
Brunchen var i alla fall super!! Lite väl dyr enligt mig och slår nog inte Astors brunch, but still. Crème brûléen var störtgod! När vi kom hem bytte vi och och körde ut till skidspåret där Renée fick prova på längdskidåkning för första gången i hennes liv. Hur sjukt?? Vädret och vyerna var världens underbaraste, typ finaste hittills i vinter. Vi skidade sedan genom skogen till ett bageri där vi delade årets första fastlagsbulle och sen drog vi hem en snabb sväng för att sedan dra vidare till...

this floor is for dancing

 
 
Tjena! Sitter uppe och skriver medan Renée sover. I onsdags kom Hannes och överraskade mig med massor av sushi, ben & jerry's och en ros inför vår månadsdag. Hur fin!! Dagen efter det spenderade jag i skolan och sedan med att paketera och fixa i timtal med mamma och slutligen på flygplatsen 1 a.m för att träffa gänget som kom med ett väldigt försenat flyg från Belgien. 
 
Morgonen efter sovde vi lite längre och åt sen en god frukost bestående av smörgåsar, yoghurt, juice och kaffe innan vi släpade iväg rövarna till skolan och därefter konstmuseum. Sålänge belgarna var på sightseeing for jag lotta erika henna anton walter victor till Venn där jag beställde in en cappuccino och en bricka med jordgubbar och lite annat gott. Sen drog vi hem en sväng och efter det till Sundom där vi hängde från från 18 fram till 02! Först hade vi program innan resten kom och efter det väntade en riktigt rolig natt. Känns verkligen så sjukt kul att ha belgarna här så det finns inte!! To be continued...

thought-provokers

 
@ inamatilda on instagram
 
> tänk vad mycket denna kropp gör,
mer än bara ser ut på ett visst sätt. Den tillåter mig hålla på med saker som jag älskar. Den tillåter mig uppleva magiska saker då jag yogar. Den tillåter mig knyta ett band som inte går att rubba med min häst, då jag rider. Den tillåter mig vara sexuell, på mina egna villkor. Den jobbar varje sekund av varje dag, för att hålla mig vid liv. Den bär all min ångest. Den har bärt mig genom brustna hjärtan och sorg som inte går att förstå. Den har brytit sönder, men gång på gång blivit hel igen. Den visar värme och ger kramar och närhet till mina käraste. Min kropp är inte hela min existens. Men den tillåter mig existera och finns där som verktyg, då jag vill uttrycka mig själv. Men ändå fokuserar vi bara på hur den ser ut. Ändå hatar vi oss själva om vi inte passar in i en norm. Ändå gömmer vi oss, ursäktar oss och kritiserar oss själva på bas av vårat yttre. Och hur synd är inte det, då det finns så många finare saker att ge plats åt.
 
 
 
 
trendenser.se blog
 
http://trendenser.se/2017/august/retuschfusket-i-inredningsbranschen.html
 
 
 
 
@ bitchlettebella on instagram
 
> color me perfect
Hatar det att jag inte kan känna mig bekväm, rund, fattig, högljudd och full av åsikter utan att jag behöver känna mig obekväm, ouppskattad, onödig eller ful. Ja sku villa kunna säga att "this ends now" och BOOM är alla mina problem borta. Nää, jag kommer ändå ändra outfits 4 gånger imorgon för att det inte upphäver mina bästa sidor. Jag kommer ändå ropa och skratta högt och sen efteråt tänka om nån tycker jag är otroligt störande. Jag kommer ändå hålla vissa tankar för mig själv som jag vet att kunde hjälpa någon om hen fick veta att den inte är ensam. Det finns inget BOOM men det finns en början. Det finns en stund då vi inser att allt detdär vi stressar över är onödigt. Dela era åsikter medan ni kan, det finns mer människor som behöver veta att de räcker till som de är. Det finns mera människor än ni tror som behöver få omringas av positivitet. Det finns mer människor som du och jag, och vi behöver inte laga till färger och andra dimensioner för att vara perfekta.
 
 
 
 
alicestenlof.com blog
 
> http://www.alicestenlof.com/me-too---hostkvallen-jag-blev-overfallen-31715275
 
 
 
 
@ linneaclaeson on instagram
 
> me too
Om du tycker det är fel att kvinnor blir våldtagna - GÖR NÅNTING! Vi behöver inte fler män som bara tittar på. (...) Vi måste ändra skadliga maskulinitetsnormer som är en del i ledet för mäns våldsutövande, depression, ensamhet, ångest, självmord, hemlöshet och långtgående missbruk. (...) Säg ALLTID ifrån när dina manliga kompisar drar sexistiska skämt eller fysiskt/verbalt går över gränsen mot en kvinna. När kvinnor berättar om sexuella övergrepp är det inte läge att du svarar "just jag är inte en sådan som du pratar om" utan tänk snarare vad du kan göra. (...) Släpp "inte alla män"-kommentaren och hjälp till istället. Kvinnor mördas och våldtas medan du gnäller om att du känner dig träffad när någon skrev mäns våld (hade vi menat aaaalla män hade vi väl skrivit det). Fokusera på problemet!
 
 
 
 
alicestenlof.com blog
 
http://alicestenlof.com/fredagsfilosofi-32485959
 
 
 
 
 
Läsvärda posts jag samlat på mig och nu delar med mig.
Vissa för att jag känner igen mig och andra för att de är jäkligt viktiga!
 

i go both ways

 
 
24 - 11
 
 
Halla! 1,5 vecka har gått sedan ni sist fick en update från mitt liv och jag kan säga er att första veckan tillbaka i skolan gick i världens värsta slow-motion aaah... tog en välförtjänt paus ur livet i förra onsdagen där jag powernappade sönder tills Hannes kom hit och vi duschade, lagade tacos och myste i badrockarna. Har börjat kolla Orphan Black som är värsta psykopatserien men fett bra!!
 
I helgen åt jag sushi, var på Addes kalas, kollade futsalmatch i Malax, lagade halloumiburgare med Hannes, var ute och körde, sovde sent, vakade... det vanliga. Spenderade hela söndagen med att göra en fördjupningsuppgift samtidigt som jag käkade den nya Ben & Jerry's smaken 'Home Sweet Honey Comb'! Så god. Annars har jag haft jävligt roliga och skrattiga skoldagar sen jag kom tillbaka efter jullovet hahhah. Tycker verkligen så mycket om vissa människor.

discombobulated

 
 
Don't get me wrong gällande förra inlägget, jag gillar livet som det är nu. Det är bara det att jag har bytt ut alla roliga hemmafester, nätter ute och sena kvällar med kompisar till lugna vinkvällar, nätter med pojkvännen och sena kvällar med höga berg av skolarbete. Mitt liv är jävligt stabilt atm och med det sagt; för stabilt. Jag saknar gänget jag hängde med i högstadiet, både under vardagarna och helgarna. De kompisar jag hade under samma tak och umgicks med konstant, till att nu träffa dem allt för sällan.
 
 
Grejen är väl ändå den, skulle jag trivas som fisken i vattnet i gymnasiet hade jag knappast saknat högstadiet. Det verkar inte vara många som gör det egentligen. Högstadiet var ju ett rent helvete för en stor del. Inte för mig. Såklart var det ingen dans på rosor och jag hade tuffa perioder där jag mådde rent sagt skit, men det fanns alltid människor som backade mig. Människor man bara kunde slå en signal till och en timme senare var man ute i natten.
 
 
Redan när jag gick i högstadiet minns jag att jag tyckte att folks liv blev... tråkigare när de började gymnasiet. För att sedan börja där själv, se mig i spegeln och inse att mitt liv såg ut precis som jag förutspått det. Det finns roliga minnen jag kommer ta med mig, men de väger inte upp resten. De kommer kanske att göra det i framtiden när nostalgin tar över. Men inte nu. Gymnasiet känns bara som ett tidskrävande mellanplan jag måste bocka av innan jag får fortsätta ut i studielivet, världen och det myndiga där jag vet att jag kommer trivas och leva. Där spänningen kommer in igen.
 
 
Människorna i Övis är skittrevliga och skolmiljön likaså men väldigt annorlunda jämfört med det kh jag upplevde. Det är egentligen svårt att sätta ord på vad det var med den skolan egentligen. Människorna där kändes bara så genuina och var folk man hade fucked up roligt med, för att nu sedan komma till en skola där dagarna ser så lika ut. Jag visste redan när jag gick ut ur kh att jag skulle sakna allt jag hade.
 
 
Jag har fått en hel del nya härliga kompisar i gymnasiet och jag älskar flickgänget jag numera hänger med. Jag hittade Hannes på en av de roligaste festnätterna jag haft i mitt liv och han har varit min i över 1,5 år nu. Det är inte det att livet är dåligt på något sätt alls, utan det är bara en ständig känsla av tomhet jag bärt på ända sedan jag tog mitt första steg i gymnasiets korridorer. För jag kommer aldrig kunna gå i de korridorerna och känna mig hemma. Ibland önskar jag bara att jag fick ta på den där jävla vita mössan och dra.
 
 

losing my way, finding my soul

 
 
Idag vill jag ägna ett inlägg åt alla fucked up minnen, förstörda kläder, vänner för livet, trasiga hjärtan, billig öl, min första kärlek och min djupaste ånger. Euforin. Ovissheten. När man i början på natten inte hade någon aning var den skulle sluta.
 
Tiden jag lärde mig att stå upp för den jag är. Tiden jag upplevde och lärde mig det som gjort mig till den jag är idag. Tiden jag rantade runt överallt. Tiden jag aldrig kommer uppleva igen men ständigt sakna.

cinde rella

 
 
 
 
 
För ett tag sen impulsklickade jag hem fem par skor från bästa Asos och behöll fyra, varav ni kan se tre här ovan och det fjärde var ett par cleana, vita sneakers. Mmmmh och dessa knitted heels är lätt snyggaste klackarna jag äger! Körde en garderobsrensning förra veckan så kommer under vinterns och vårens gång lägga upp plagg, skor och dyl. på @ekmklader. Håll utkik!

you had me at sushi

 
 
K.ACHI
 
 
Morning fokes! Sitter ensam hos Hannes och väntar på skjuts hem. Körkortet är med andra ord något jag längtar efter. Idag tänker jag fara ut på en skogspromenad för det är ju då jäkligt fint i det här vinterlandskapet. Imorgon tar lovet slut och det känns... mindre najs. Har otaligt många deadlines, delprov och dyl. direkt jag kommer tillbaka och inte nog med det så missar jag en vecka av skola (just innan provveckan) då gänget från Belgien kommer. Men som med allt annat får det gå det med! Känns i alla fall bli skitkul att träffa belgarna igen. Som jag saknat vissa!!
 
Igår hoppade jag på med pojkvännen min för att fara in till stan efter supergod sushi. Har cravat det så sjukt länge nu! Pitch perfect 3 visades på bioduken så vi fortsatte sedan dit med godis, popcorn och coca cola. Sedan slutade vi upp i soffan i Malax och fortsatte filmkvällen. Tipsar om 'All roads lead to Rome'! Sån mysig helg.

crowned in my curls

 
 
 
Well why the heck not. Det skulle då inte vara fel att bara byta identitet, flytta in i en bungalow långt bort och börja om. Det hade varit något. Istället fick det bli att byta till en annan hårfärg än det blonda som jag haft hela mitt liv. Bestämde mig kvällen innan att jag ville ha förändring och så fick det bli när jag onsdagsmorgonen efter satte mig ner i frissastolen och lät Sara sköta om det. Det faktum att jag gick över från platina till brunhårig i ett lär göra att det inte håller i sig särskilt länge. But I don't mind. Really. Vill bara prova på något annat ett tag nu.
 
Min frissa Sara och hennes kollega Emma har öppnat upp en egen salong 'EKTA' i Stenhaga som jag störtgillar. Superhärlig atmosfär! Gick sedan över till Aschan på en snabb lunch innan jag drog hem. Sedan dess har jag enbart hunnit hänga hos Elin och vräka i mig tacos. Får se vad som händer i helgen men känner typ för att inte göra ett skit! C i ao

in the gingerbread spirit

 
 
 
 
GINGERBREAD MILKSHAKE - 12 pepparkakor, 3dl mjölk, 3,5dl vaniljglass, 0.5tsk kanel, 0.5tsk kardemumma, 3dl grädde, polkagrisar.
Krossa pepparkakorna. Mixa ihop pepparkakor, mjölk, vaniljglass och kryddor. Häll över i två glas. Vispa grädden och blanda i krossade polkagrisar. Spritsa polkagrisgrädden över milkshaken och lägg sedan i en pepparkaka. Drick och njut!
 
 
GINGERBREAD CUPCAKES - 3 ägg, 1dl strösocker, 1dl ljust muscovadosocker (ev. farinsocker), 75g smör, 1/2dl gräddfil, 3dl vetemjöl, 1 1/2tsk bakpulver, 0.5tsk kardemumma, 0.5tsk kanel, 0.5tsk ingefära, 0.5tsk nejlika.
Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskryddorna. Blanda till jämn smet. Häll smeten i formar och grädda på 200°C i ca 12min. Låt svalna.
 

FROSTING - 50g smör, 100g philadelphiaost, 3dl florsocker.
Vispa till en slät kräm och spritsa muffinsarna. Garnera med pepparkakor och pudra över lite kanel.

new year's

 
 
2018 incoming!! På nyårsafton samlades vi hos Elin vid 17 för att laga ihop middag och drinkar. Vi lagade drinken 'Misty bitch' följt av trerätters - caprese och bruschetta, champinjonrisotto med parmesan och crème brûlée. Jag hade på mig en skitsnygg klänning som jag lånade av Jolanda. Störtdiggar ringningen! Vid 22 drog vi vidare men det sög. Klart man kan göra det bästa av situationen men vi hade fan inte bra utgångsläge alltså... 
 
 
2018 kommer jag bli myndig vilket känns vemodigt. Bar, bil och hela den grejen blir najs men som de flesta vet hatar jag att bli äldre. Haha det låter sjukt men har lidit av någorlunda ålderskris sen jag var 13 år. Jag känner mig själv och jag vet att det grundar sig i höga förväntningar och lite tid. Jag menar heck, Beyonce har 24h per dygn och det tycks inte räcka någon vart för mig.
 
 
2018 vill jag bli at peace med mig själv och lära mig att vara tidvis själv istället för att känna att jag behöver ranta runt överallt hela tiden. Jag vill få bort några toxic människor ur mitt liv vilket verkar omöjligt, men de ska bort. Jag vill ha förändring i sättet jag tänker. Jag vill fortsätta lyckas med det som betyder något för mig och lära mig att fullständigt skita i resten. Jag vill njuta sönder av livet och göra flera resor. Jag vill jobba, hänga och äventyra. Jag vill träffa nya människor och, sweet and simple, göra det här året oförglömligt.

three-course at gustav wasa

 
 
Halla! I torsdags gick jag ut på en prommis med morsan från morgonen. Mot kvällen for jag iväg för att hänga med Nattie, Minda och Cec. Blev ostbricka, mys och skitsnack! Bästa brudarna som jag är så glad över att ha kvar. På fredagen började jag läsa boken 'Prodigy' som jag läste ut dagen efter och sedan for och sovde till Hannes. På lördagen övningskörde jag runt i Sasmo med pappsen!! Tycker det är skitkul att köra och längtar efter kortet. Kommer bli jäkligt skönt.
 
Till kvällen hade vi bokat kabinetten i Gustav Wasa för trerättersmiddag med släkten. Vi skålade och hade det riktigt härligt. Till förrätt blev det blomkålssoppa, till varmrätt svamprisotto med grönsallad och klyftpotatis som siders och till efterrätt chokladfondant med hallonsorbet. Inte illa! Efteråt for jag via jaktstugon och sen över natten till min pojk as usual. Finns inget bättre än att sova tillsammans. 
 
Den 31 dec firade vi in nyåret som kommer upp i ett annat inlägg och dagen efter spenderades hos Hannes med burgare. Idag läste jag ut 'Champion' som var den sista i Legend-trilogin. Aaaaah bästa böckerna jag läst i hela mitt liv!!! Läs dem.