västerbottensnittar

 
 
VÄSTERBOTTENSNITTAR - 100g smör, 2 dl vetemjöl, 1 msk vatten, 6 dl finriven västerbottenost, 1.5 dl vispgrädde, 1.5 dl mjölk, 3 ägg, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 2 dl gräddfil, 1 rödlök och dillvippor.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa smör, mjöl, vatten och 4 dl ost i en matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med smörpapper i botten (viktigt!). Pajdegen skall inte heller tryckas ut efter kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 minuter eller tills den fått lite färg. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och 2 dl ost. Salta och peppra och häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i cirka 20 minuter tills den “stannat till” och fått fin färg. Låt svalna och stansa sedan ut små rundlar med hjälp av t.ex. en pepparkaksform. Garnera med gräddfil, rödlök och dillvippor. Voilà! Svinenkelt och perfa till kräftskivan eller annars bara nu under sommaren.
 
 
 
Befinner mig ute vid vår villa på Sasmo nu och försöker få lugn i själen. Har bara sprungit runt på saker och ting hela tiden den här sommaren känns det som. Därför bestämde jag mig för att för första gången på den här sommaren inte göra ett dyft. Och på tal om kräftskiva så ska vi ha det på villan ikväll och efteråt bada jacuzzi!! Hoppas ni också har det jäkligt bra, kompisar.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Kränkande kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16 eller min iphone 8
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) @alaekman (min privata account) @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback