rock café vanha hullu poro

 
 
När vi kom hem från backen var vi utmattade hela bunten. Sofia hade även hon anlänt till Levi så vi bestämde att fira det med att dra ut och äta! Började vandra de hela fyra kilometrarna det var till centrum, men det gick verkligen fort tack vare de bra diskussionerna jag hade med Sofia och Jolanda! Vi käkade burgare där hela bunten och chevreburgaren var förbannat god som vanligt. Jag och två andra tappra brudar gick tillbaka till lägenheten medan resten tog taxi. Satte oss sedan ner för något glas och skratt. Mysiiiiiigt.
 
 
Haha alltså märktes verkligen så tydligt att vi var vid en finsk ort när man satt där bland all finsk rockmusik omringad av finnar... har på sistone funderat jäkligt mycket på hur det egentligen är att vara finlandssvensk. Har växt upp i en kommun med svenska som majoritetsspråk och på så vis alltid tagit svenskan för givet. Liksom trott att landet kretsar runt oss finlandssvenskar i Österbotten, trots att vi endast utgör ynka 5% av befolkningen. Inte läst nyheterna och inte förstått allvaret i den okunniget i det svenska språket som råder i Finland. Sjukt egentligen att vi besitter så mycket rättigheter som vi gör för att vara en minoritet.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Onödiga kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16, polaroidkamera eller iphone 8
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) och @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback