sushibowl

 
/ 4 pers
 
 
INGR: 1dl ättika, 2dl strösocker, 3dl vatten, 2tsk salt, 1/4 vitkål (tunt skivad), 1 liten rödlök (tunt skivad), 250g japanskt sushiris, 7 1/2dl vatten, 3msk risvinäger, 4msk mörk sojasås, 1tsk sesamolja, 1tsk färskpressad limesaft, 2 mogna avokadon, 2msk vita/svarta sesamfrön.
 
DAG 01: Blanda ättika, socker, vatten och 1tsk salt i en skål och 'koka' i mikron på högsta effekten i 30 sekunder. Blanda ner vitkåls- och rödlöksskivor och täck med ett lock/plast. Låt stå och dra över natten.
 
DAG 02: Blanda resterande teskeden salt med ris och vatten i en stor kastrull. Koka upp riset på medelhög värme, täck sedan med lock och låt koka på låg värme i 20min. Ta bort det från värmen och låt svalna med locket på i cirka 10min. Fluffa upp riskornen med en gaffel och sprid sedan ut över en stor bakplåt. Skvätt över risvinäger och låt svalna 15min. Fördela sedan riset i fyra skålar. Blanda soja med sesamolja och limesaft och skeda över ca en matsked i varje skål. Toppa med inlagd kål och lök samt avokado skuren i tärningar och strimlad gurka.
 
 
Skitgod lunch som jag gjorde igår!! Perfekt för sushiälskare, var jäkligt fräsch och mättande. Resten av söndagen gick jag ut på en skogspromenad med Dix, fixade undan skolarbete och var med Hannes. Samma gamla visa varje dag. Gymnasielivet blir sjukt enformigt - men snart är det sommar så DÅ!! Bokade festivalbiljetter igår och jag taggar sönder. But First Things First: nu gäller provläsning.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Kränkande kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16 eller min iphone 6
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) @alaekman (min privata account) @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!



Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback