lemon meringue pie

 
PAJSKAL - 1dl florsocker, 3dl vetemjöl, 120g smör, 1 äggula

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en jämn deg. Plasta över och lägg in i kylskåpet 20min. Smörj en pajform (eller en form med löstagbara kanter) som är där kring 20cm i diametern. Tryck ut pajdegen och lägg därefter in pajformen i frysen 30min. Grädda sedan pajskalet i ugn ca 10min tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
 
 
 
 
CITRONKRÄM - 1 gelatinblad, 1 ½ dl citronsaft (1-2 citroner), 2dl strösocker, 1dl vatten, 3/4dl maizena, 3 äggulor, 30g smör

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Blanda citronsaft, strösocker och vatten i en kastrull (del 1). Vispa / blanda vatten, maizena och äggulor i en bunke (del 2). Koka upp innehållet i kastrullen (del 1), och häll sedan över det i bunken (del 2). Blanda väl och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Red krämen under omrörning tills den tjocknar, om klumpar uppstår har du använt för mycket maizena men don't worry: det går att vispa bort. Häll sedan över det i en annan bunke. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg i det, och smöret, i bunken. Rör runt och låt svalna. Fyll pajskalet med citronkrämen och lägg in i frysen. Det är viktigt att krämen har satt sig innan du lägger på marängen.
 
 
 
 
ITALIENSK MARÄNG - 5 äggvitor, 3dl socker, 1dl vatten
 
Häll äggvitor och 1 ½ dl socker i en bunke och vispa i 10min. Värm under tiden vatten och 1 ½ dl socker i en kastrull och låt koka upp till sockerlag. Sockerlagen ska vara helt genomskinlig. Häll den kokande sockerlagen i bunken med äggvitorna och vispa i ytterligare 15min. Bred marängen över pajen. För att få det brända ytan kan du använda dig av antingen ugn (grilleffekt 250 grader i någon minut tills den har fått färg) eller gasolbrännare.
 
 
 
Easy easy lemon squeezy. Den här syrliga och somriga pajen bakade jag nu i veckan! Känns synd att jag knappt haft tid att baka någonting i år, då jag tycker att det är sjukt kul. Men å andra sidan har jag hela livet på mig att hinna med det! Det här bakverket blev riktigt fräscht hur som helst.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Kränkande kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16 eller min iphone 6
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) @alaekman (min privata account) @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!



Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback