13th

 
 
 
 
LUSSEBULLAR - 75g smör, 2.5dl mjölk, en halv bit jäst, 0.5g saffran, 1dl socker, ca 7dl vetemjöl.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner mjölken, blandningen ska vara fingervarm (37°C). Häll över blandningen i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills utspätt. Blanda i saffranet och sockret. Häll i nästan all mjöl, lite åt gången, och arbeta degen. Låt jäsa med en handduk över i 30-45min. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar. Låt lussebullarna jäsa på plåten i ytterligare 30min. Pensa bullarna med uppvispat ägg, lägg på russin och strö över pärlsocker. Grädda i ca 5 minuter på 225°C.
 
 
SAFFRAN AND WHITE CHOCOLATE MUD CAKE - 100g smör, 0.5g saffran, 100g vitchoklad, 2 ägg, 2dl strösocker, 2dl vetemjöl.
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull, ta den från plattan och rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter. Vispa ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
 
 
CREAM CHEESE - 200g philadephiaost, 1dl florsocker, citronsaft.
Häll ner och rör om. Voilà! Den syrliga smaken passade perfekt till kladdkakan. 
 
 
 
 
Tror jag skiter i lussebullarna nästa år för sweet jesus vad god saffranskladdkakan blev!! Körde ett rejält saffranbak igårkväll och hörde på julmusik. Känns som att decembermånaden bara springer iväg samtidigt som jag känner mig trött i kroppen av det ständiga mörkret ute. Tur det kom snö igår i alla fall!! Idag är det lucia och vi började faktiskt morgonen med att lussa. Vår skola har alltid sjukt mäktigt luciatåg så var kul att vara med i år som tärna! Sen blev det lite julmys på det.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Onödiga kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16, polaroidkamera eller iphone 8
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) och @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!



Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback