bibimbap

 
 
KOREANSKA RÄTTEN BIBIMBAP - 3 vitlöksklyftor, 4msk japansk soja, 2tsk socker, 1tsk sesamolja, 1msk sesamfrön, 400 g tofu. 3dl sushiris, 200g böngroddar, 1tsk sesamolja, 2msk sesamfrön, 1/2tsk salt, 1 gurka, 1/2tsk salt, 200g champinjoner, olja till stekning. 4dl kimchi på burk, 4 stekta ägg med lös gula, 1-2dl röd koreansk chilisås.
 
Skala och pressa/riv vitlöken och blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15min. Koka riset enligt aviseringen på förpackningen. Lägg böngroddarna i kokande vatten 30 sekunder. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesamfrön och salt. Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över salt. Borsta/skälj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2-3min. Lägg åt sidan. Servera bibimbap i portionsskålar. Lägg ris i botten och fördela böngroddar, gurka, svamp, tofu och kimchi runt om. Toppa med ett stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.
 
 
Sjukt kul att prova laga utländsk mat!! Next up är hemlagad sushi.


READ BEFORE YOU COMMENT:

➽ Kränkande kommentarer och dylikt skit blockeras
➽ Jag fotograferar med min Canon 70d, Canon 550d, Canon G16 eller min iphone 6
➽ Jag gör varken bloglovin' eller länkbyten
➽ Du kan ta kontakt med mig på: ekmanlinns@gmail.com
➽ Mina instagramaccounts: @lllinns (mainaccount) @alaekman (min privata account) @ekmklader (min igbloppis)
➽ Annars är det helt fritt fram att kommentera och fråga vad ni vill, älskar att få kommentarer ju! Puss på er!



Skriv din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback